La Mallorca Film Commission explica al sector audiovisual les tres primeres línies d’ajuts Green Film Shooting

Les ajudes del Green Film Shooting, finançades per la Unió Europea (NextGenerationUE), pretenen estimular les produccions audiovisuals verdes

L’objecte d’aquestes convocatòries Green Film Shooting de subvencions és impulsar la transició de les produccions audiovisuals de Mallorca cap a la sostenibilitat, sobre la base del sistema europeu de puntuació i certificació Green Film Rating System.

El Green Film Rating System és una eina dissenyada per promoure la sostenibilitat ambiental als projectes audiovisuals i orientar productores perquè adoptin pràctiques de treball sostenibles. És també una marca de certificació de sostenibilitat ambiental que s’atorga a projectes fets respectant diverses fites mediambientals (tota la informació està disponible en el web https://www.green.film/es/ ).

Seguint aquesta filosofia, i gràcies a la dotació econòmica europea aportada en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons NextGenerationEU, la Fundació Mallorca Turisme – Mallorca Film Commission ha tirat endavant aquestes tres línies d’ajuts:

  1. Convocatòria de subvencions per reduir els residus relacionats amb begudes i menjars als rodatges de produccions audiovisuals a Mallorca (publicada en el BOIB del 12 de novembre, amb una dotació total de 200.000 €)
  2. Convocatòria de subvencions per fomentar la mobilitat sostenible de les produccions audiovisuals a Mallorca (publicada en el BOIB de l’1 de desembre, amb una dotació total de 480.000 €)
  3. Convocatòria de subvencions per reduir l’impacte ambiental de les produccions audiovisuals a Mallorca i afavorir-ne la transició energètica (publicada en el BOIB del 3 de desembre, amb una dotació total de 370.000 €)

Les sol·licituds es poden presentar a través de la seu electrònica de la FMT, i el termini estarà obert fins al 2024.

Amb l’objectiu d’explicar el funcionament de cada una d’aquestes línies i de motivar el sector mallorquí cap a una transició verda, avui s’ha duit a terme una reunió informativa a les 12 h, a la sala d’actes del Consell de Mallorca, que ha comptat amb la benvinguda del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra.

Aquesta reunió, que ha durat dues hores, estava oberta a beneficiaris i proveïdors de càtering, vehicles i material tècnic per a rodatges, i ha servit per aprofundir en els objectius i en el funcionament dels ajuts, així com per resoldre dubtes sobre la documentació i requisits necessaris per presentar les sol·licituds.