La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller Jaume Alzamora, recolzen la bona feina de l’OAPR Mallorca Activa

El Consell amplia la xarxa d’oficines territorials per a impulsar la transformació digital de les petites empreses de Mallorca

Aquesta iniciativa, que ha posat en marxa el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, donarà cobertura a més de 21.000 empreses

L’equip d’agents de Mallorca Activa són els responsables de dur a terme aquesta iniciativa, part del projecte Oficina Acelera Pyme Rural

El Consell de Mallorca ampliarà la cobertura de les oficines Acelera Pyme Rural a la totalitat dels municipis de Mallorca de menys de 20.000 habitants. Així ho va anunciar la presidenta de la institució, Catalina Cladera, i el conseller Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, durant una visita al municipi de Porreres on han comprovat el funcionament d’aquesta iniciativa. El projecte contemplava inicialment la creació de quatre oficines físiques. No obstant això, el Consell ha optat per aprofitar la xarxa territorial de la plataforma Mallorca Activa (també impulsada per la institució) per a poder estendre el servei i acostar-lo a les empreses beneficiàries.

Així, la xarxa d’oficines desenvoluparà actuacions de transformació digital i l’adopció de tecnologies digitals, pensada al servei de les empreses i l’emprenedoria donant cobertura a 46 dels 53 municipis existents a Mallorca, abastant el 28% del total d’empreses insulars. En aquest sentit, la presidenta Cladera ha destacat que “la digitalització és el principal repte al qual s’enfronta el teixit econòmic i empresarial. Un repte que en el cas de les pimes i microopimes, als municipis més petits, a zones rurals i amb menys recursos, és molt més difícil d’assolir. Per això intensificam els nostres esforços i posam en marxa una xarxa pròpia d’oficines que ajudarà les seves pimes i autònoms a abordar la transició digital i, per tant, la seva competitivitat”.

Segons ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local l’aprofitament de la xarxa Mallorca Activa, més la posada en marxa d’un espai virtual permetrà actuar sobre un conjunt potencial de més de 21.000 pimes i microempreses. “La idea és actuar en l’àmbit de la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial”, ha detallat.

Acabar amb la bretxa de gènere

A més, segons ha detallat Jaume Alzamora, el projecte pretén al mateix temps disminuir les bretxes socials, territorials i de gènere en el teixit empresarial de Mallorca en entorns rurals. “La digitalització constitueix un element fonamental per al tancament de les bretxes socials, territorials i de gènere. L’impacte desigual de la pandèmia en els diferents sectors està afectant de forma especialment negativa a les dones. A més, el procés de digitalització suposa la transformació dels llocs de treball i el sorgiment d’oportunitats en àmbits en què les dones estan menys representades”, ha assenyalat el conseller insular. En aquest sentit, Alzamora també ha afirmat que amb aquestes oficines la “donarem un impuls a la necessitat de fomentar l’esperit emprenedor entre les dones en l’àmbit digital, ja que només el 15,6%8 de les empreses emergents espanyoles van ser fundades per dones en 2018. Per tot això, el present Pla presta una atenció especial al reforç de les competències digitals de les dones i l’impuls de l’emprenedoria femenina”.

El projecte té un pressupost de 512.000 euros que seran finançats en un 80% a través dels Fons Next Generation (410.000 euros). El Consell de Mallorca només aportarà el 20% restant (102.000 euros).

L’OAPR Mallorca Activa és l’eina del Consell de Mallorca creada per impulsar actuacions de transformació digital i l’adopció de tecnologies digitals, pensada i al servei de les empreses, l’emprenedoria i el conjunt de treballadors i treballadores que fan feina per compte propi.

L’equip d’agents de l’Oficina Acelera Pyme Rural Mallorca Activa està obrint diferents espais als municipis de menys de 20.000 habitants de la nostra illa. Per estar informat de tot el que va passant, per sol·licitar un assessorament personalitzat o assistir a alguna de les nostres formacions gratuïtes, posem al teu abast diferents vies de comunicació:

Seguim…