Mallorca Activa: primer aniversari ple d’èxits

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Presidència, Javier de Juan, expliquen a roda de premsa les fites aconseguides per Mallorca Activa amb motiu del primer aniversari de la plataforma

Mallorca Activa ha celebrat el seu primer aniversari mitjançant una roda de premsa oficial al Palau del Consell de Mallorca.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Presidència, Javier de Juan, han presentat aquest dimecres el balanç del primer any de la creació de Mallorca Activa, una iniciativa innovadora que respon a la necessitat dels ajuntaments de menys de 20.000 habitants de reactivar el teixit productiu i l’ocupació durant la pandèmia.

El mes de març de 2021 es va posar en marxa aquesta plataforma que té l’objectiu de donar suport al teixit empresarial, l’emprenedoria, treballadores i treballadors, i ajuntaments d’aquests municipis, «perquè no quedàs ningú enrere i tothom tengués les mateixes oportunitats», ha remarcat Cladera.

Hem arribat, directament, a la botiga més petita que vol accedir a un ajut, a una dona que ha volgut emprendre, a un treballador que reclama formació específica, i a una empresa que se vol donar a conèixer

Catalina Cladera, presidenta del Consell de Mallorca

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per la creació d’aquesta xarxa de suport que abans no existia a Mallorca, i que fa de pont entre els diferents nivells de l’administració i el teixit econòmic municipal. «Hem arribat, directament, a la botiga més petita que vol accedir a un ajut, a una dona que ha volgut emprendre, a un treballador que reclama formació específica, i a una empresa que se vol donar a conèixer», ha afirmat Cladera. La presidenta ha agraït la feina dels 11 agents que fan feina a Mallorca Activa, la majoria d’ells sobre el terreny. «Són una referència per al teixit econòmic local i han aconseguit arribar a tots els racons de l’illa», ha assenyalat.

Cladera ha destacat que Mallorca Activa, quan fa el seu primer aniversari, ja és present en tots i cada un dels 48 municipis de Mallorca de menys de 20.000 habitants i també a Alcúdia, que supera per poc aquesta xifra. Així Mallorca i els municipis més petits disposen a hores d’ara d’uns recursos que no hi serien si no existís aquesta plataforma.

Des de Mallorca Activa, s’han aconseguit, en aquest primer any, fites inexistents fins ara a la nostra illa:

  • Primer directori d’empreses, amb més de 3.000 negocis inscrits
  • Més de 30 municipis i localitas presents al directori d’empreses
  • Primer mapa de cotreballs de Mallorca
  • Agenda d’iniciatives emprenedores amb més de 130 actes identificats
  • Més de 100 ajuts disponibles a la plataforma
  • Més de 5.500 sol·licituds d’assessorament empresarial gestionades
  • 18 jornades de digitalització fetes amb més de 150 assistents
  • Més de 60 cursos formatius i gratuïts realitzats
  • Més de 2.100 matrícules als cursos

Mallorca Activa és la plataforma digital del Consell de Mallorca adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants. La seva principal funció és la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa. Aquest objectiu s’aconseguirà mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial.