Reunió amb l’Ajuntament de Sant Joan pels fons Next Generation

La Directora Insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Mallorca, Margalida Amoròs, es reuneix amb el batle de Sant Joan, Francesc Mestre. Els fons Next Generation han centrat la reunió.

El municipi de Sant Joan ha estat el protagonista d’una nova reunió relacionada amb els fons Next Generation, que ja s’han posat en marxa a Mallorca.

La Directora Insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Mallorca, Margalida Amorós, es va reunir amb el batle del municipi, Francesc Mestre, per tractar els projectes que el municipi vol posar en marxa amb el finançament dels fons europeus Next Generation.

A la reunió, que va tenir lloc a la Cambra de Comerç de Mallorca, també varen assistir el tinent de batle, José Bauzá; la regidora d’Hisenda de Sant Joan, Maria Antònia Barroso; la regidora de Cultura, Antònia Fontirroig i el tècnic de l’Oficina de Fons Europeus, Salvatore Mele.

Margalida Amorós va ser l’encarregada de presentar l’Oficina de Fons Europeus als representants santjoaners. També va explicar els objectius d’aquesta oficina i l’estratègia del Consell per participar en les convocatòries dels fons Next Generation. La reunió va servir per presentar les línies d’ajuts obertes i les que ho seran pròximament.

Programes i convocatòries

Des de l’Oficina de Fons Europeus es va explicar la convocatòria DUS5000 (Desenvolupament Urbà Sostenible). Aquesta partida es destina a municipis no urbans de fins a 20.000 habitants, en els quals totes les seves entitats singulars de població no superin els 5.000.

També es va parlar de les convocatòries PIREP 2023 (Pla d’Impuls a la Rehabilitació d’Edificis Públics), PRE 5000 (Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis) i d’altres temes relacionats amb les zones rurals.

Al llarg dels pròxims dies es remetrà a l’ajuntament de Sant Joan tota la informació necessària sobre les convocatòries obertes i d’interés per al municipi.

L’Oficina de Fons Europeus ja treballa, en coordinació amb Mallorca Activa, per posar en marxa els ajuts Next Generation a Mallorca. Es podrà, així, impulsar la necessària reconstrucció social i econòmica després dels efectes provocats per la pandèmia de la COVID-19 a la nostra illa.

Si vols consultar tots els ajuts Next Generation a Mallorca, visita la secció Ajuts Mallorca.