Segueixen les reunions pels fons Next Generation, amb la participació de l’ajuntament de Fornalutx

La directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics, Margalida Amorós, es reuneix amb Andreu Barceló, regidor de Fornalutx, per parlar dels fons Next Generation

El municipi de Fornalutx ha estat el protagonista d’una nova reunió relacionada amb els fons Next Generation i la seva distribució a Mallorca.

El regidor Andreu Barceló, es va desplaçar fins al Palau del Consell, seu del Consell de Mallorca, amb l’objectiu de tractar amb na Margalida Amorós, directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics, els projectes que el municipi vol posar en marxa amb el finançament dels fons europeus Next Generation. A la reunió també va assistir el tècnic de l’Oficina de Fons Europeus, Nicolás Giraldo.

Margalida Amorós va presentar al regidor fornalutxenc l’Oficina de Fons Europeus. També va explicar els objectius d’aquesta entitat i l’estratègia del Consell per participar en les convocatòries dels fons Next Generation. A la reunió es van presentar les línies d’ajuts obertes i les que ho seran pròximament.

Programes i convocatòries

Des de l’Oficina de Fons Europeus es va explicar la convocatòria DUS 5000 (Desenvolupament Urbà Sostenible). Aquest programa se centra en projectes únics d’energia neta local destinats a:

  • Millorar l’eficiència energètica dels edificis i infraestructures
  • Desplegar la generació renovable
  • Promoure la mobilitat sostenible.

En qualsevol cas, els projectes únics d’energia neta local del PROGRAMA DUS 5000 hauran d’aconseguir la reducció de les emissions de diòxid de carboni del municipi.

Al llarg dels pròxims dies es remetrà a l’ajuntament la informació bàsica per informar sobre les convocatòries obertes i d’interés per al municipi de Fornalutx.

L’Oficina de Fons Europeus ja treballa, en coordinació amb Mallorca Activa, per posar en marxa les diferents línies d’ajuts dels fons Next Generation a Mallorca. Així, es podrà impulsar la necessària reconstrucció social i econòmica després dels efectes provocats per la pandèmia de la COVID-19 a la nostra illa.

Si vols consultar tots els ajuts Next Generation a Mallorca, visita la secció Ajuts Mallorca.