Segueixen les reunions pels fons Next Generation, amb la participació de l’ajuntament d’Esporles

El conseller de Presidència, Javier de Juan, i la Directora Insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Mallorca, Margalida Amoròs, es reuneixen amb la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, per parlar dels fons Next Generation

El municipi d’Esporles ha estat el protagonista d’una nova reunió relacionada amb els fons Next Generation que ja s’han posat en marxa a Mallorca.

El conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Javier de Juan, i la Directora Insular de Coordinació i Projectes Estratègics, Margalida Amorós, es van reunir amb la batlessa d’Esporles, Maria Ramon, per tractar els projectes que el municipi vol posar en marxa amb el finançament dels fons europeus Next Generation.

A la reunió, que es va fer a la Cambra de Comerç de Mallorca, també va assistir el tècnic de l’Oficina de Fons Europeus, Nicolás Giraldo.

Margalida Amorós i Javier de Juan van presentar l’Oficina de Fons Europeus als representants esporlerins. També va explicar els objectius d’aquesta oficina i l’estratègia del Consell per participar en les convocatòries dels fons Next Generation. A la reunió es van presentar les línies d’ajuts obertes i les que ho seran pròximament.

Programes i convocatòries

Des de l’Oficina de Fons Europeus es va explicar la convocatòria DUS 5000 (Desenvolupament Urbà Sostenible). Aquest programa se centra en projectes únics d’energia neta local destinats a:

  • Millorar l’eficiència energètica dels edificis i infraestructures
  • Desplegar la generació renovable
  • Promoure la mobilitat sostenible.

En qualsevol cas, els projectes únics d’energia neta local del PROGRAMA DUS 5000 hauran d’aconseguir la reducció de les emissions de diòxid de carboni, 

Al llarg dels pròxims dies es remetrà a l’ajuntament la informació bàsica per informar sobre les convocatòries obertes i d’interés per al municipi d’Esporles.

L’Oficina de Fons Europeus ja treballa, en coordinació amb Mallorca Activa, per posar en marxa les diferents línies d’ajuts dels fons Next Generation a Mallorca. Així, es podrà impulsar la necessària reconstrucció social i econòmica després dels efectes provocats per la pandèmia de la COVID-19 a la nostra illa.

Si vols consultar tots els ajuts Next Generation a Mallorca, visita la secció Ajuts Mallorca.