Poda i empelt d’arbres fruiters

Inscripció tancada

Continguts
Comparteix-ho:

Objectius

Definir les principals espècies fruiters conreades i descriure les tècniques de poda, redreçament i empelt.

Portar a terme les operacions culturals necessàries en un cas pràctic, aplicant les mesures de prevenció de riscs laborals i la normativa mediambiental.

A qui s’adreça?

Aquesta acció formativa va adreçada a persones interessades a adquirir coneixements sobre les tècniques de poda i empelt dels diferents tipus d’arbres fruiters.

Requisits

Es recomana tenir coneixements bàsics d’ús de navegadors web (nivell d’usuari).

Unitats temàtiques

  1. Formacions vegetatives fructíferes en fruiters
  2. Fisiologia dels fruiters. Desenvolupament vegetatiu, floració i fructificació
  3. Propagació dels fruiters mitjançant l’empelt
  4. Tipus d’empelts
  5. Èpoques per empeltar
  6. Eines per empeltar
  7. Renovació i canvi de varietat mitjançant empelt: elecció de l’empelt adequat, materials i eines
  8. Normes mediambientals i de prevenció de riscs laborals
  1. Principis generals de la poda
  2. Finalitat de la poda
  3. Equilibri entre creixement vegetatiu i productiu
  4. Tècniques de poda de formació en formacions lliures de fruiters: vas, piràmide i fus.
  5. Tècniques de poda de formació en formacions recolzades de fruiters: palmeta i altres
  6. Tècniques de poda de fructificació i renovació en fruiters: de pinyol, de llavor, cítrics, fruits secs, subtropicals y fruiters
  7. Estímul de la formació de brots fructífers
  8. Poda de renovació y rejoveniment en fruiters
  9. Eines i màquines per a la poda
  10. Realització i protecció dels talls de poda
  11. Gestió de les restes vegetals
  12. Normes mediambientals i de prevenció de riscs laborals
  1. Gestió del quallat i la poda d’aclarida del fruit
  2. Afavoridors del quallat
  3. Podes d’aclarida manuals i químiques
  4. Normes mediambientals i de prevenció de riscs laborals