Empreses d’organització d’esdeveniments, firaires i balnearis ja poden sol·licitar les ajudes del Consell de Mallorca

Aquestes ajudes de 3.000 euros del Consell de Mallorca està destinada al sector d’espectacles a l’aire lliure (excepte els taurins), balnearis i banys i comerç a la menuda fora d’establiment comercial

El Butlleti Oficial de les Ilels Balears (BOIB) publica avui dues noves convocatòries de la Fundació Mallorca Turisme d’ajudes directes als sectors econòmics. Formen part del pla de xoc, cofinançat pel Govern balear i el Consell de Mallorca, dirigit a pal·liar els efectes en el sector econòmic derivats de les restriccions per la pandèmia de la covid-19. Les ajudes es podran sol·licitar a partir de demà, diumenge 21 de febrer, a www.ajutsmallorca.com.

Com a novetat, es destina un milió d’euros a empreses d’organització d’esdeveniments (esports, congressos o noces), firaires i balnearis. Aquests negocis poden demanar una ajuda d’un import cert de 3.000 euros.

En el cas de la categoria firaires, les empreses beneficiades poden ser jardins; parcs d’esbarjo, d’atraccions i aquàtics; pistes de patinatge; atraccions, comerç al detall i serveis de restauració propis de fires i verbenes; entre d’altres. En el cas dels serveis d’organització d’esdeveniments, es vol arribar a aquells que gestionen esdeveniments esportius, i fires o congressos (un sector conegut com a MICE), entre d’altres.

A més a més, s’ha obert la tercera convocatòria d’ajudes directes a la restauració per un valor total de 10 milions d’euros. Així, restaurants, cafeteries, cafès, bars, gelateries, xocolateries i orxateries poden demanar una ajuda de 3.000 euros, que cobrirà els mesos de febrer i març. En aquest cas, els ajuts són de 3.000 euros per establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim 6.000 euros).

Aquesta convocatòria per a la restauració se suma a les de desembre i gener, que van destinar altres 10 milions d’euros a ajudes directes a aquests negocis.

Cal esmentar que el Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, també tramita ajudes per un milió i mig d’euros a gimnasos i escoles de dansa i un milió d’euros a la distribució majorista. En total, sumen 23,5 milions d’euros en ajudes directes per als sectors econòmics.