Què és ‘Reempresa’?

Agents de Mallorca Activa assisteixen al taller formatiu, organitzat per l’IDI, sobre la plataforma ‘Reempresa

Agents de Mallorca Activa han assistit a la sessió formativa organitzada per l’IDI per explicar el projecte ‘Reempresa’, dirigida a tècnics de la xarxa de serveis públics empresarials de les Illes Balears.

La jornada ha estat dirigida per David Gispert, tècnic del projecte “Reempresa“, qui ha impartit aquesta sessió de formació inicial al Centre Bit d’Inca.

L’objectiu de la iniciativa ‘Reempresa’ és realitzar un relleu de l’empresa mentre aquesta encara és en actiu, amb el propòsit no tancar negocis per falta de relleu generacional. D’aquesta forma, les empreses no han de fer acomiadaments, donant així l’oportunitat a nous emprenedors i emprenedores d’agafar el timó d’aquestes empreses sense haver de ficar-se als costs i riscos que en porten haver de començar un projecte empresarial des de zero.

El projecte ‘Reempresa’ ofereix diferents serveis a la seva plataforma web, uns serveis que inclouen des de la implantació d’una metodologia definida per a les comunicacions fins a la forma d’anunciar-se o analitzar les dades més importants per agafar el relleu d’aquests negocis.

Ja s’ha posat en marxa un marketplace en el qual els cedents poden anunciar la seva empresa per tal que emprenedors i emprenedores puguin cercar el negoci que millor s’adapti a les seves necesitats.

També hi ha un assessorament integral durant tot el procés per totes dues parts, tant a l’hora de fer una valoració fiable de la empresa, com a les negociacions o a l’hora de revisar el contracte final.

Actualment s’hi fa feina a tot tipus de transmissions d’empreses, a tercers, a treballadors de la pròpia empresa o a familiars, i amb negocis de qualsevol sector.

Des d’aquest projecte, que va començar a Catalunya i que s’ha estès a la Comunitat Valenciana i a les Illes Balears, es realitzen jornades periòdiques per tal d’aconseguir prescriptors que actuïn com a punt de contacte.

El 88% de les empreses que s’han traspassat a través d’aquest contacte sobreviu, i des de l’inici del projecte, a l’any 2011, s’han tornat a posar en marxa amb èxit més de 3.000 negocis.

Mallorca Activa és la plataforma digital del Consell de Mallorca creada per a la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial.