Cures auxiliars bàsiques d’infermeria

Inscripció tancada

Continguts
Comparteix-ho:

Objectius

  • Precisar les activitats adreçades mantenir la higiene corporal del pacient/usuari.
  • Analitzar les condicions higienicosanitàries que ha de complir l’habitació del pacient, descrivint-ne els mètodes i les tècniques precises per assolir-les.
  • Relacionar els tipus de dietes, mètodes i tècniques d’administració dels aliments en funció de les característiques del pacient i el protocol o pla de cures.
  • Descriure els requisits tècnics necessaris per les cures postmortem.
  • Analitzar els procediments d’aïllament, determinant-ne els usos concrets en el control i prevenció de contaminacions hospitalàries.

A qui s’adreça?

Aquest curs s’adreça a persones interessades a adquirir coneixements sobre els fonaments de les cures auxiliars d’infermeria, com ara la higiene, l’alimentació, la medicació, les instal·lacions i el control del medi hospitalari.

Requisits

Es recomana tenir coneixements bàsics d’informàtica i ús de navegadors web (nivell d’usuari).

Unitats temàtiques

  1. Unitat d’hospitalització: l’habitació del pacient.
  2. El llit hospitalari.
  3. El procés d’acollida del pacient.
  4. Procediment d’alta d’un pacient.
  1. Principis anatomicofisiològics de la pell i les mucoses.
  2. Alteracions de la pell i les mucoses.
  3. La higiene personal.
  4. Tècniques de mobilització del pacient.
  5. Recollida d’excrecions.
  6. L’agonia i les cures postmortem.
  1. Alimentació i nutrició.
  2. Concepte i tipus de dietes.
  3. L’alimentació de l’ancià.
  4. L’alimentació del lactant.
  5. Tècniques per alimentar el pacient.
  1. Regles per administrar medicaments.
  2. Administrar medicaments.
  3. Conservar i emmagatzemar fàrmacs.
  4. Col·locar ènemes.
  5. Cures en les transfusions sanguínies.
  6. Cures en l’oxigenoteràpia.
  7. Fisioteràpia respiratòria.
  1. Malalties infeccioses transmissibles.
  2. Mesures generals de prevenció de malalties infeccioses.
  3. Tècnica i procediments pel control de malalties transmissibles.
  4. La importància de rentar-se les mans.
  5. Tipus de contaminants i mesures de prevenció.