Més de 22 milions d’euros en nous ajuts directes per als sectors econòmics dels municipis de Mallorca

Els ajuntaments de Mallorca rebran més de 22 milions en nous ajuts per pal·liar els efectes de la COVID-19 a través de nous ajuts

Govern balear, Consell de Mallorca i ajuntaments aportaran més de 22 milions d’euros en ajudes directes al sector econòmic local amb la finalitat de contribuir a pal·liar les conseqüències de la pandèmia en els negocis de restauració, comerç, activitats culturals, oci infantil o transport, entre d’altres. Els ajuts es concediran, repartits per municipis, a partir de les pròximes setmanes fins al 31 de juliol.

Es tracta d’un fons comú en què Consell insular i Govern aporten 7,5 milions d’euros cadascun, mentre que els consistoris han d’igualar o superar la xifra que els destina cada institució, és a dir, es tracta d’un fons comú en que cada nivell administratiu aporta el 33% del total. Així està assegurada una inversió total de mínim 22,5 milions d’euros.

El Consell, a través del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, va oferir als ajuntaments convocar i tramitar aquestes ajudes per als seus sectors econòmics. 22 ajuntaments van triar aquesta opció, i serà la Fundació Mallorca Turisme qui tramitarà els ajuts directes.

Així, el Consell convocarà i tramitarà ajudes directes per una quantia d’almanco 15,5 milions d’euros per als sectors econòmics de 22 municipis (5,17 milions propis i 5,17 del Govern balear, mentre que els ajuntaments hi destinen una quantitat igual o superior). 
Per dur endavant aquestes convocatòries, aquesta setmana el Consell Executiu ha aprovat els convenis trilaterals (Consell, govern i consistori) que s’hauran de signar pròximament.

Altres 28 consistoris van optar per gestionar les ajudes directament, i per això el Consell els ha adjudicat ja 2,41 milions d’euros perquè convoquin les ajudes pel seu compte. El mateix farà el Govern i, amb l’aportació pròpia de cada ajuntament, les ajudes en aquests 28 municipis seran de, mínim, 7,23 milions d’euros.


Tramitació i pagaments àgils a través de la Fundació Mallorca Turisme

Des del passat desembre, el Consell de Mallorca ha posat a disposició de la ciutadania recursos públics per ajudar a superar la complicada situació econòmica que ha deixat la pandèmia en les empreses de l’illa. Restauració, distribució majorista, discoteques, gimnasos, empreses d’organització d’esdeveniments, firaires i balnearis són els sectors beneficiats amb ajudes directes. Amb la col·laboració del Govern balear s’han convocat ja ajuts per un total de 24,81 milions d’euros.

La tramitació de les ajudes, dutes a terme per la Fundació Mallorca Turisme, s’està fent de manera àgil. Recordem que el mes de gener  es va crear una oficina específica dins la Fundació Mallorca Turisme per gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots els ajuts per a la reactivació econòmica que contribuiran a pal·liar la situació generada per la pandèmia de la covid-19. 

Per ara, la Fundació ja ha pagat 10.383.000 euros dels 24.810.000 convocats, amb els quals s’han beneficiat 5.712 establiments locals. Pròximament l’entitat tramitarà també les ajudes dels 22 municipis que ho han sol·licitat.

Podeu consultar tots els ajuts als diferents municipis de l’illa aquí.