La demanda de cursos del Mallorca Activa en un mes ja suma més de 500 inscripcions

La consellera Teresa Suárez ha destacat “l’esforç dels municipis petits que juntament amb el Consell fan feina per impulsar el teixit productiu”.

Mallorca Activa es va posar en marxa a finals de febrer i actualment ja suma més de 500 inscripcions als cursos formatius. La plataforma està adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants, per a la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial. La consellera Teresa Suárez ha destacat els bons resultats que està donant la iniciativa i també “l’esforç dels municipis petits que juntament amb el Consell fan feina per impulsar el teixit productiu”.

L’oferta formativa de Mallorca Activa està enfocada a donar resposta a les necessitats detectades sobre el terreny pels 20 agents que el Consell de Mallorca va desplaçar als municipis de menys de 20.000 habitats al mes de juny, assenyala Suárez. Aquests agents durant quatre mesos varen oferir assessorament en les més de 2.000 cites que varen atendre. Així, varen poder conèixer de primera mà la realitat econòmica local derivada de la pandèmia i informar de totes les ajudes a les empreses i als treballadors i treballadores autònomes.

Alguns exemples dels cursos que es poden triar són el de gestió bàsica econòmica del petit comerç, disseny de productes i serveis turístics locals, suport vital bàsic, seguretat i higiene i protecció mediambiental a l’hoteleria o el de poda i empelta d’arbres fruiters. Els que tenen més demanda són els d’idiomes, sobretot el d’anglès A2 que ha registrat més de 122 inscripcions. Posteriorment, hi ha el d’alemany i el d’elaboració de fulles de càlcul amb 51 inscripcions cada un d’ells.

Fins al mes de març el telèfon de Mallorca Activa 610 582 939 que informa sobre les ajudes i també resol dubtes sobre la seva tramitació ha rebut més de 3.000 trucades, dels quals un 55% són usuaris de la plataforma, un 40% assessories i un 5% ajuntaments de Mallorca. La xifra de visites al web de va augmentar un 65% la darrera setmana de març i ha superat les 5.400 consultes.

Els municipis de menys de 20.000 habitants on més cursos s’ha sol·licitat són Binissalem, Algaida, Sineu, Capdepera, Sant Llorenç des Cardassar i Santa Eugènia.

Un exemple de la feina conjunta del Consell amb els municipis i entitats locals per promoure el teixit productiu és el nou pla de dinamització comercial per millorar el sistema relacional i desenvolupar accions des de la transversalitat i el treball en xarxa que ha posat en marxa recentment l’ajuntament d’Algaida, amb el suport d’una agent de Mallorca Activa, i l’Associació de Comerciants.

Si vols més informació dels cursos de Mallorca Activa visita la nostra secció Mallorca Formació.