Èxit de la primera jornada presencial d’Intel·ligència Artificial, pimes i digitalització a Mallorca

L’esdeveniment, celebrat en el Teatre Municipal de Binissalem, va comptar amb la presència del batle del municipi, Víctor Martí, i la directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Mallorca, Margalida Amorós, que van acompanyar a més de 60 persones, emprenedors i pimes, interessades per la digitalització i la intel·ligència artificial a Mallorca.

Extraordinària. És la paraula que millor defineix el que es va poder veure, aquest dissabte, en l’escenari del Teatre Municipal de Binissalem amb motiu de la primera jornada “Intel·ligència Artificial, pimes i digitalització a Mallorca”.

L’esdeveniment, organitzat per l’Oficina Accelera Pime Rural Mallorca Activa, la plataforma del Consell de Mallorca per a la digitalització dels municipis de menys de 20.000 habitants de l’illa, va comptar amb el suport del mateix Ajuntament de Binissalem, Red.es, i la Secretaria d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital.

La jornada va començar amb la benvinguda del batle de Binissalem, Víctor Martí, qui va agrair als més de 60 assistents la seva presència en el teatre municipal. A continuació, la directora insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Mallorca, Margalida Amorós, va intervenir per a explicar les claus de la jornada i de l’OAPR Mallorca Activa.

Una intel·ligència artificial va ser l’encarregada de donar el tret de sortida a la jornada, en la qual, a continuació, va ser protagonista l’Oficina Accelera Pime Mallorca Activa. Marga Serra i Sergi Cañellas, agents de la institució, van explicar amb tot luxe de detalls com Mallorca Activa està impulsant la formació i la digitalització del teixit empresarial de l’illa.

A continuació, es va celebrar una interessant taula rodona en la qual alguns dels agents digitalitzadors de l’illa van pujar a l’escenari per a explicar els serveis que es poden contractar amb el Kit Digital, i com aquests serveis poden ajudar en el seu enlairament digital a les pimes de Mallorca.

Després de la pausa, va arribar la primera de les ponències de la jornada. El periodista i divulgador tecnològic David Arráez va donar una interessant conferència sota el títol de “Aprofita la intel·ligència artificial en la teva pime”. El formador en competències digitals va centrar la seva presentació en casos reals d’aplicació de la intel·ligència artificial per a les pimes de Mallorca, alguna cosa que va sorprendre els assistents, que majoritàriament eren emprenedors, pimes i persones que treballen per compte propi a l’illa.

Eva Añón va ser l’encarregada de posar el fermall d’or a aquesta apassionant jornada de digitalització i intel·ligència artificial a Mallorca. La formadora i conferenciant, especialitzada en xarxes socials i comunicació digital, i que té una àmplia experiència en networking, va explicar quines són les claus per a aprofitar les xarxes socials com a eix central de la comunicació de les pimes. També va explicar com es pot aprofitar la Intel·ligència Artificial en aquesta comunicació, centrant-se sempre en les xarxes de les pimes de Mallorca.

Durant tot el matí va tenir lloc, al pati annex al teatre, la Fira de la digitalització, en la qual més d’una desena d’agents digitalitzadors van explicar a les empreses els serveis que ofereixen i els avantatges d’obtenir el Kit Digital.

Al final, bon sabor de boca per part dels assistents i molts comentaris positius per a un esdeveniment innovador que, per primera vegada, ha acostat la intel·ligència artificial a les nostres pimes.

L’Oficina Accelera Pime Rural Mallorca Activa és la plataforma del Consell  de Mallorca per a la digitalització de les pimes en els municipis de menys de 20.000 habitants.

Aquest projecte, finançat amb fons europeus, pretén fer costat a l’emprenedoria, el creixement i la digitalització de les pimes mitjançant l’actuació d’Acelera Pime 2.0 com a plataforma comuna per a l’assessorament, seguiment i suport dels programes del pla de digitalització de pimes 2021- 2025.

El nostre objectiu és impulsar la digitalització de les pimes a través de la formació i el networking.

No ho dubtis i uneix-te al canvi digital amb l’Oficina Accelera Pime Rural Mallorca Activa!