Inaugurat avui el primer curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals a les Balears

Un total de 20 alumnes participen d’aquest curs d’especialització de formació profesional.
És el primer d’asquester característiques que es posa en marxa a les Illes Balears.
Els cursos d’especialització tenen com objectiu complementar les competències de les persones que ja disposen d’un títol de formació professional.

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos ha participat avui de la inauguració del primer curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals a les Balears. El curs es fa a l’IES Josep Sureda i Blanes de  Mallorca i hi participen un total de 20 alumnes.

Els cursos d’especialització tenen com a objectiu complementar les competències de les persones que ja disposen d’un títol de formació professional i facilitar l’aprenentatge al llarg de la vida. Així, en l’actual situació, i per tal de potenciar la formació professional i adoptar algunes mesures que pretenen millorar la ràpida adaptabilitat a les necessitats de les circumstàncies econòmiques actuals i facilitar l’adequació de l’oferta formativa a les demandes del sistema productiu per aconseguir que sigui un sistema més àgil i flexible, es considera necessari la implantació, amb caràcter experimental, d’aquest curs d’especialització de formació professional.

La vintena d’alumnes inscrits al curs i que ara es volen especialitzar, ja tenen diferents titulacions com la de tècnic en Cuina i gastronomia; tècnic en Forneria, rebosteria i confiteria; tècnic en Comercialització de productes alimentaris o tècnic superior en Direcció de cuina.

El curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals que s’ha inaugurat avui i s’inicia demà finalitzarà el proper 28 de juny de 2021.

Al tractar-se del primer curs d’aquestes característiques que es posa en marxa a les Illes, el professorat del cicle d’FP de Forneria, rebosteria i confiteria de l’IES Josep Sureda i Blanes va participar el passat desembre  d’una formació en tècniques d’avantguarda per poder transmetre aquests coneixements als mòduls d’aquest curs d’especialització.


Programa finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació 2014-2020.