Mallorca Activa reforça el seu servei amb quatre nous agents per millorar l’atenció als municipis

La plataforma del Consell, Mallorca Activa, augmenta el nombre d’agents, que passa de 7 a 11

Mallorca Activa, la plataforma del Consell de Mallorca adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants, ha augmentat la seva capacitat de resposta amb la incorporació de quatre nous agents. Amb les incorporacions d’aquests nous agents, Mallorca Activa compta ara amb 11 professionals per donar suport als municipis de la nostra illa.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, s’ha reunit aquest dimarts a la sala de plens del Consell de Mallorca amb els agents de Mallorca Activa. Suárez ha destacat a la reunió, a la qual també hi era la directora insular de Coordinació, Margalida Amorós, que «la institució reforça aquest servei que ha estat molt ben rebut pels municipis petits, ja que és una iniciativa innovadora per impulsar el teixit productiu».

Èxit dels cursos formatius

Mallorca Activa actualment suma gairebé 1.250 inscripcions als cursos formatius. Aquesta plataforma s’adreça als municipis de menys de 20.000 habitants, per dinamitzar i activar el teixit productiu de l’illa mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial. 

Fins a la segona setmana del mes de juliol el telèfon de Mallorca Activa 610 582 939 ha rebut més de 4.000 trucades. Aquest telèfon informa sobre els ajuts i també resol dubtes sobre com tramitar-los. A més, la xifra de visites al web ha superat les 19.400 consultes.

L’oferta formativa de Mallorca Activa està enfocada a donar resposta a les necessitats dels municipis de menys de 20.000 habitants detectades durant la pandèmia. Els agents varen conèixer de primera mà la realitat econòmica local i en primera instància es varen dedicar a informar dels ajuts a les empreses i als treballadors i les treballadores autònomes.

Alguns exemples dels cursos que es poden triar són el de gestió bàsica econòmica del petit comerç, disseny de productes i serveis turístics locals, suport vital bàsic o seguretat i higiene.

25 municipis i més de 1.000 empreses

El directori d’empreses de Mallorca Activa segueix incorporant municipis a la seva base de dades. El municipi de Muro és la darrera incorporació i des d’avui les empreses mureres ja es poden inscriure al directori de Mallorca Activa. Amb la inclusió de Muro al directori d’empreses de Mallorca, ja es fa feina amb més de 25 municipis i localitats de la nostra illa.

Actualment hi ha 1.046 empreses presents al directori de la plataforma creada pel Consell de Mallorca

D’altra banda, aquest juliol Mallorca Activa ha participat en la I Jornada de Transformació Digital. Aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament de Sa Pobla va comptar amb una de les agents de Mallorca Activa. L’agent Marga Serra va oferir a les persones assistents una xerrada explicant els serveis que ofereix aquesta nova plataforma del Consell de Mallorca. També va explicar les funcions que l’equip d’agents ofereixen a tots els municipis de menys de 20.000 habitants de Mallorca.