Nous ajuts COVID-19 a Andratx per valor de 720.000 €

L’ajuntament obri la convocatòria de nous ajuts a Andratx per sol·licitar les subvencions directes per als comerços, negocis i empreses del municipi per fer front a la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament d’Andratx ha aprovat les bases reguladores de la convocatòria de nous ajuts per atorgar les subvencions per un valor de 720.000 €, dels quals 500.000 € provenen del fons de l’Ajuntament, 110.000 € del Govern Balear i altres 110.000 euros del Consell de Mallorca, que es destinaran a donar suport als comerços, negocis i empreses del municipi, que no han pogut desenvolupar la seva activitat amb normalitat a causa de les restriccions i que tenen com a finalitat pal·liar els perjudicis derivats de la COVID-19 i al mateix temps impulsar l’activitat econòmica local.

Com a novetat, les bases d’aquests nous ajuts per fer front a la COVID-19 a Andratx preveuen que tots aquells que no estiguin al corrent de pagament, podran sol·licitar l’avançament del 80% per liquidar el deute, sempre que tinguin un import inferior al de la bestreta que li correspongui per l’ajuda sol·licitada. 

Les línies d’ajuda per als diferents sectors econòmics s’estableixen segons l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i es poden consultar a les bases reguladores:

  • Línia 1. Restauració: Entre 2.000 € i 5.999 € per sol·licitant.
  • Línia 2. Comerços: 1.500 € per comerç amb un màxim de 5.999 € per sol·licitant.
  • Línia 3. Taxis: 1.000 € per a cada titular d’una llicència de taxi.
  • Línia 4. Discoteques: 5.999 € per sol·licitant.
  • Línia 5. Espais culturals: 1.500 € per centre amb un màxim de 5.999 € per sol·licitant en funció de les activitats realitzades durant el 2020.

Ja es poden presentar les sol·licituds per demanar aquestes subvencions. Aquí trobaràs tota la informació de l’ajuntament d’Andratx relacionada amb aquest nou paquet d’ajuts així com els requisits i la documentació necessària per fer la sol·licitud.

Si vols consultar tots els ajuts als diferents sectors empresarials de la nostra illa, visita la secció Ajuts Mallorca.