Impulsant la digitalització del teixit empresarial de Bunyola

Mallorca Activa segueix endavant amb el servei formatiu de digitalització per a empreses, pimes i persones treballadores per compte propi. La nova jornada s’ha fet a Bunyola.

Mallorca Activa continua impulsant el seu nou servei formatiu en forma de tallers presencials adreçats a millorar la digitalització del teixit empresarial dels municipis de la nostra illa. La nova jornada s’ha fet a Bunyola.

Aquesta nova iniciativa de Mallorca Activa, la plataforma digital del Consell de Mallorca, va donar el sus a Pollença el passat mes de març. Una nova edició ha tingut lloc al Teatre Municipal de Bunyola, a on l’agent de Mallorca Activa, Rafel Cladera, ha fet una nova edició de les Jornades de Digitalització Mallorca Activa.

Aquesta primera ronda de tallers formatius se centra en la digitalització bàsica dels petits negocis, com ara els que varen ser presents al teatre bunyolí.

Mallorca Activa i la col·laboració amb els ajuntaments

La jornada va començar amb l’explicació en detall de com funciona la seva col·laboració amb l’Ajuntament de Bunyola, una col·laboració molt important per al petit comerç local en aquests moments de pandèmia.

Un dels punts destacats va ser l’apartat d’assessorament d’ajuts, fent menció específica als ajuts sobre la modernització de les empreses comercials detallistes, com ara la convocatòria d’ajuts per a la digitalització de petites empreses, microempreses i persones en situació d’autoocupació (Programa Kit Digital).

Digitalització i empresa

En Rafel Cladera va explicar a continuació temes fonamentals per al desenvolupament d’un negoci actual. Així, l’agent de Mallorca Activa va detallar com es pot crear un compte de Gmail per a empreses des de zero.

La formació va continuar amb la introducció d’eines importants per a qualsevol empresa que vulgui començar amb la seva digitalització. La plataforma Google My Business va ser una de les que es varen mostrar. També es va parlar de com es pot obtenir el certificat digital, un document crucial avui en dia per a tota mena de negoci.

Les xarxes socials també varen ser protagonistes d’aquesta formació de 90 minuts que permetrà posar en marxa la digitalització de les petites empreses de Bunyola.

La ronda de preguntes dels assistents va ser intensa i molt interessant, i fins i tot es varen proposar nous temes per a futures Jornades de Digitalització Mallorca Active, de les quals en Rafel Cladera va prendre bona nota.

Un moment de la intervenció d’en Rafel Cladera a la jornada de digitalització.

Mallorca Activa és la plataforma digital del Consell de Mallorca adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants. La seva principal funció és la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa. Aquest objectiu s’aconseguirà mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial.

Si voleu consultar les dates de tots els tallers d’aquestes formacions, adreçau-vos al calendari de Mallorca Activa.