La nova xarxa del TIB comptarà amb 180 parades intel·ligents gràcies al programa Smart Island que promou el Consell de Mallorca

La iniciativa conjunta del Consell de Mallorca, a través del programa Smart Island Mallorca, l’entitat pública Red.es, el programa FEDER de la Unió Europea i el Consorci de Transports, permetrà comptar amb informació en temps real de l’estat del servei, a través dels pals intel·ligents

La nova xarxa del bus interurbà de Mallorca que va entrar en funcionament a principis d’any incorpora ara una altra millora. Es tracta de la instal·lació de pals digitals a les parades amb l’objectiu d’oferir més informació a l’usuari sobre el servei del transport públic i notícies d’interès general sobre Mallorca, per convertir aquests punts de pujada i baixada de passatgers en parades intel·ligents. 

Es tracta d’un dels components de què consta la iniciativa Smart Island Mallorca, que promou el Consell de Mallorca i l’entitat pública empresarial Red.es, i que compta amb la participació del Consorci de Transports de Mallorca. Aquesta iniciativa permetrà millorar la informació en temps real que reben els usuaris dels autobusos de la xarxa del TIB a 180 aturades situades per tota l’illa. 

En aquests moments ja s’han instal·lat tres prototips –actualment en proves–  a les parades d’ Algaida (Ses Escoles), Pollença i Son Caliu (Calvià). Està previst posar-ne a 177 parades més, una vegada passada la fase de proves. El pal digital permet comunicar informació dinàmica com les pròximes hores de pas de l’autobús o avisos del servei, a través de dues pantalles de tinta electrònica monocromàtica de 13,3 polzades. El pal digital està alimentat mitjançant una placa fotovoltaica instal·lada a la part superior; no obstant això, l’element també té l’opció de poder-se connectar a la xarxa elèctrica. L’estructura, de 2,6 metres d’altura i 0,45 metres d’amplada, és d’acer inoxidable i duu incorporat un sistema d’il·luminació per facilitar la visió de la informació durant la nit.
    
Les parades intel·ligents s’emmarquen en la iniciativa Smart Island Mallorca, promoguda pel Consell de Mallorca i per l’entitat pública empresarial Red.es, dependent del Ministeri d’Afers Econòmics i Desenvolupament Digital que n’aporta el finançament, i forma part del programa FEDER de la Unió Europea. El projecte té com a objectius estratègics la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de l’illa, la dinamització del turisme i el suport a les corporacions locals.

Vols més informació de les iniciatives emprenedores que es fan a Mallorca? Visita la secció Mallorca Emprèn.