1,5 milions d’euros en nous ajuts per a la reactivació dels sectors econòmics de Mallorca

Professionals de l’artesania, entitats d’economia social, escoles de dansa, instal·lacions juvenils i guies turístics opten a un ajut de 1.500 euros

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha convocat nous ajuts directes a sectors econòmics de l’illa. Es tracta d’una nova convocatòria d’1.500.000 euros que permetran atorgar ajuts de 1.500 euros a professionals autònoms, empreses o entitats de l’artesania i l’economia social i solidària, a escoles de dansa, instal·lacions juvenils i de lleure educatiu, i a guies turístics. 

L’ajuda és d’un import de 1.500 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (és a dir, màxim 3.000 €) i s’ha de sol·licitar en línia a través del web www.ajutsmallorca.com. La tramitació i els pagaments, a través de la Fundació Mallorca Turisme, es fan de manera àgil i senzilla. 

El Govern de les Illes Balears aporta un 50% del total del pressupost d’aquesta convocatòria, fruit del conveni de col·laboració signat entre les dues institucions el passat mes d’agost, amb la finalitat de desenvolupar actuacions adreçades a la reactivació econòmica dels sectors econòmics afectats per la covid-19.

El primer semestre de l’any la Fundació Mallorca Turisme ja va abonar 22.638.500 euros entre 10.628 establiments dels sectors econòmics que més havien patit per les restriccions per fer front a la covid-19: restauració, gimnasos, escoles de dansa, distribució majorista, discoteques, cultura, firaires, organització d’esdeveniments i balnearis.