El Consell rep finançament d’Interreg Europe 2022 per facilitar la participació de les petites i mitjanes empreses en les economies local d’hidrogen verd

El projecte ascendeix a 161.000 mil euros dels quals un 80% provenen de l’ajuda europea i el 20% de fons propi

El conseller de Presidència, Javier de Juan ha valorat molt positivament el suport econòmic d’Interreg Europe 2022 a la proposta del Consell de Mallorca presentada a través de l’Oficina de Fons Europeus a la convocatòria d’aquest programa de cooperació interregional, cofinançat per la Unió Europea.

El projecte anomenat “Unlocking Green Hydrogen Economy for SMEs in European Regions (UNLOCK)” ha obtingut el finançament d’Interreg Europe. Es tracta d’un projecte sobre l’economia sostenible associada al desenvolupament local de pimes que treballin amb l’hidrogen verd. De Juan ha remarcat que el projecte ens permet al Consell com a les altres institucions regionals i locals d’Europa “facilitar la participació de les petites i mitjanes empreses en les economies locals d’hidrogen verd, així com impulsar el creixement sostenible, la competitivitat de les pimes i la creació d’ocupació de les regions respectives”.

El conseller ha explicat que el projecte té un pressupost de 161.000 mil euros dels quals un 80% provindran de l’ajuda europea i el 20% de fons propi. També ha destacat que el Consell de Mallorca forma part d’aquest gran consorci internacional amb universitats i regions europees que desenvolupen economies locals basades en H2 verd.

Així a més del Consell de Mallorca formen part d’aquest consorci internacional la Universitat Hanze de Ciencies Aplicades de Groningen i la província de Frislân (Països Baixos), el Clúster Nacional tecnològic per a l’Energia italià i la regió d’Apulia (Itàlia), la regió de Podkarpackie (Polònia), la Comunitat Intermunicipal de Médio Tejo (Portugal), la Regió Västerbotten i el municipi d’Ånge (Suècia)). A més hi ha dos socis associats: Comissió de Coordinació i Desenvolupament Regional del Centre (Portugal) i Regió Västernorrland (Suècia).

Aquest projecte europeu, amb un pressupost total superior als 2.000.000 d’euros, començarà a principis del 2023 i tindrà una durada de quatre anys.

Altres projectes amb hidrogen verd
El Consell promou l’ús de d’hidrogen verd, com a energia verda que és l’hidrogen verd i que es planteja com una alternativa renovable als combustibles fòssils. El passat mes de juny la institució insular va presentar per usar com a combustible en camions que traslladen residus de les estacions de transferència a les plantes de tractament.