Els actes de la Diada de Mallorca 2022

El Consell de Mallorca ha presentat els actes de la Diada de Mallorca 2022, i des d’aquest article podràs saber tot el que t’espera

El 31 de desembre, el Consell de Mallorca celebra la Diada de Mallorca en homenatge a l’entrada de Jaume I el Conqueridor a Madina Mayurqa (l’actual ciutat de Palma i capital de la Mallorca musulmana del segle XIII) el darrer dia de l’any 1229. I per aquest motiu, s’han posata en marxa tota una sèrie d’actes de la Diada de Mallorca.

Amb aquests antecedents històrics, Mallorca celebra orgullosa el seu dia aprofundint en les seves arrels, la qual cosa ha de servir perquè el poble mallorquí es conegui i s’autoreconegui, es reafirmi, es cohesioni, es repensi i s’impulsi cap al futur. 

Per tot això, el Consell de Mallorca ha organitzat diverses activitats culturals, que es duran a terme el mes de desembre, distribuïdes pel territori insular, amb la finalitat de fomentar la participació de la ciutadania en la celebració d’aquesta efemèride.

Són activitats que, de manera transversal, inclouen continguts associats als elements del relat que, com a rerefons, hauria de ser permanent i present en la Diada, com són la història de l’illa, la insularitat, les tradicions mallorquines i la seva actualització, la multiculturalitat i la diversitat i que promouen la rellevància de la Diada dins l’àmbit infantil i familiar.

Incidint en aquests objectius enguany es dona a conèixer un d’aquest fets històrics com és La Germania, revolta social dels menestrals de Ciutat i els pagesos de la part forana contra el poder establert i de la que enguany és celebra el 500 aniversari.

Amb aquest motiu tot el calendari d’actes de la Diada 2022 i el fil conductor de l’acte central en què el Consell atorga els seus premis, honors i distincions a persones i entitats destacades de la societat de la nostra illa, estarà marcat per aquest homenatge a la germania, amb el lema Agermanem Mallorca!

Consulta tot el programa d’actes i activitats de la Diada de Mallorca 2022 al calendari de Mallorca Activa.

I si vols, també pots descarregar el programa d’actes i emportar-lo al teu mòbil fent clic aquí.