L’app Platges de Mallorca et dóna informació en temps real de l’ocupació i les condicions de bany

L’eina digital del Consell de Mallorca en forma d’app, Platges de Mallorca, millora l’experiència turística alhora que aporta informació d’utilitat a la ciutadania resident

L’aplicació per a mòbils Platges de Mallorca és una eina digital del Consell de Mallorca per obtenir informació en temps real de l’ocupació de les platges i les condicions de bany, a més d’indicar l’existència de passarel·les i plataformes accessibles. L’app Platges de Mallorca, impulsada per la Direcció Insular de Promoció Turística, millora substancialment l’experiència turística dels visitants a Mallorca, alhora que aporta informació d’utilitat a la ciutadania resident.

La informació actualitzada que ofereix l’aplicació de l’ocupació de les platges permet una planificació eficient i la gestió sostenible dels fluxos turístics, afavoreix la distribució dels banyistes i en millora l’experiència turística.

Aquesta aplicació, que inclou totes les platges de Mallorca amb servei de socorrisme, és operativa des de juny de 2021, i posa a l’abast dels dispositius mòbils i en temps real la informació recollida per la Direcció General d’Emergències i Interior, competent en matèria de seguretat a les platges. L’app, que és totalment gratuïta, presenta un entorn senzill i està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i alemany. S’hi pot fer una recerca per municipi o visualitzar el conjunt de les platges de Mallorca.

Originalment es va posar en marxa durant la pandèmia de la COVID-19, a partir d’una aplicació desenvolupada per l’Ajuntament de Palma el 2020, per informar la ciutadania de l’ocupació de les platges durant les restriccions de moviment. Posteriorment, es va modificar per oferir una informació de servei a la ciutadania i als turistes que venen a Mallorca.

Mallorca està immersa en un procés de consolidació tecnològica, que contribueix a oferir assistència personalitzada al turista. Així, aquesta app, la web mallorca.es i altres eines tecnològiques que s’estan preparant ofereixen informació puntual i detallada sobre les zones de més afluència turística.

Pots descarregar l’aplicació als següents enllaços: androidiPhone.