Les Jornades de Digitalització Mallorca Activa es traslladen a Santa Maria del Camí

Mallorca Activa segueix endavant amb el servei formatiu de digitalització per a empreses, pimes i persones treballadores per compte propi. La nova jornada s’ha fet a Santa Maria del Camí.

Mallorca Activa continua impulsant el seu nou servei formatiu en forma de tallers presencials adreçats a millorar la digitalització del teixit empresarial dels municipis de la nostra illa. La nova jornada s’ha fet a Santa Maria del Camí.

Aquesta nova iniciativa de Mallorca Activa, la plataforma digital del Consell de Mallorca, va donar el sus a Pollença el passat mes de març. Una nova edició ha tingut lloc al centre cultural ca s’Apotecari de Santa Maria del Camí, a on els agents de Mallorca Activa, Lluïsa Oliver i Sergi Canyelles han fet una nova edició de les Jornades de Digitalització Mallorca Activa.

L’acte va comptar amb la presència de més de mitja dotzena d’empresaris i empresàries del municipi. Aquesta primera ronda de tallers formatius se centrarà en la digitalització bàsica dels petits negocis als pobles.

La jornada va començar amb la intervenció de l’agent de Mallorca Activa assignat al municipi, Sergi Canyelles, qui van donar la benvinguda a les persones assistents.

Assessorant el teixit empresarial

Una vegada acabada la salutació, l’agent de Mallorca Activa va explicar als assistents les competències de Mallorca Activa. Es va explicar en detall com s’impulsa l’assessorament i la gestió dels ajuts al teixit empresarial de la nostra illa.

Part de la seva intervenció va consistir a explicar com funciona la seva col·laboració, com a agent de Mallorca Activa, amb l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, una col·laboració molt important per al petit comerç local en aquests moments de pandèmia.

Els punts destacats van ser l’apartat d’assessorament d’ajuts, fent menció específica als ajuts sobre la modernització de les empreses comercials detallistes, com ara la convocatòria d’ajuts per a la digitalització de petites empreses, microempreses i persones en situació d’autoocupació (Programa Kit Digital). L’agent va donar a conèixer el telèfon d’atenció el qual pot telefonar qualsevol autònom o pime per demanar informació sobre aquest ajut i altres convocatòries.

El telèfon d’assessorament pels ajuts és el 617 97 56 59.

Més tard es va fer referència als nous cursos de formació en línia que ja s’han posat en marxa al web de Mallorca Activa.

L’agent de Mallorca Activa, Sergi Canyells, al centre cultural ca s’Apotecari, a Santa Maria del Camí, durant la seva exposició.
Digitalització i empresa

Na Maria Lluïsa Oliver va ser l’encarregada d’explicar als assistents temes fonamentals per al desenvolupament d’un negoci actual. Així, l’agent de Mallorca Activa va detallar com es pot crear un compte de Gmail per a empreses des de zero.

La formació va continuar amb l’explicació d’eines importants per a qualsevol empresa que vulgui començar amb la seva digitalització. La plataforma Google My Business va ser una de les que es varen mostrar. També es va parlar de com es pot obtenir el certificat digital, un document crucial avui en dia per a tota mena de negoci.

Les xarxes socials també varen ser protagonistes d’aquesta formació de 90 minuts que permetrà posar en marxa la digitalització de les petites empreses de Santa Maria del Camí.

Un moment de la intervenció de na Lluïsa Oliver a la jornada de digitalització.

Mallorca Activa és la plataforma digital del Consell de Mallorca adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants. La seva principal funció és la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa. Aquest objectiu s’aconseguirà mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial.

Si voleu consultar les dates de tots els tallers d’aquestes formacions, adreçau-vos al calendari de Mallorca Activa.