Mallorca Activa es presenta oficialmente a la XSPE, Xarxa de Serveis Públics Empresarials

La plataforma digital del Consell, Mallorca Activa, va ser present a una nova reunió de la XSPE, que es va celebrar en la sala d’actes de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica

La plataforma Mallorca Activa va ser una de les protagonistes de la trobada de la XSPE, la Xarxa de Serveis Públics Empresarials, una iniciativa de l’IDI que reuneix a totes les entitats i organitzacions de les Illes que treballen per a fomentar l’emprenedoria.

La Directora Insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Mallorca, Margalida Amorós, va ser l’encarregada de presentar oficialment la plataforma Mallorca Activa a totes les entitats presents en la reunió de la xarxa de serveis empresarials.

En la seva intervenció, Amorós va destacar el portal d’ajudes de Mallorca Activa, els cursos de formació, amb més de 2.800 matriculacions, o les més de 5.500 demandes d’assessorament ateses pel servei d’ajudes de Mallorca Activa.

La Directora Insular de Coordinació i Projectes Estratègics del Consell de Malllorca, Margalida Amorós, durant la seva presentació.

La jornada de la XSPE, que va ser inaugurada pel vicepresident del Govern Balear i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, també va comptar amb la presència de la directora gerent de l’IDI, Mariona Luis; de la directora del SOIB, Pilar Ortiz, així com amb representants de totes les entitats que formen part de la xarxa.

Mallorca Activa s’ha incorporat a la xarxa de serveis empresarials per a treballar conjuntament amb algunes de les entitats que la formen. L’objectiu és coordinar tots els serveis públics en l’àmbit local, insular, autonòmic i estatal que fan feina per a secundar i fer tramitacions clau i serveis de valor en el procés de creació i consolidació d’empreses i entitats.

Durant tot el matí, les entitats van presentar noves iniciatives relacionades amb l’emprenedoria, i es va donar la benvinguda a les noves entitats que ja formen part, juntament amb Mallorca Activa, de la XSPE: Oficina d’Inversions Estratègiques, IBJove, Aules d’Emprenedoria, Palma Jove, PIME Mallorca, PIMEEF, Fundació Cibervoluntaris i Fundació ONCE. Actualment, la XSPE la formen 26 entitats, més tots els AODL dels ajuntaments de les Illes Balears, Consells Insulars i mancomunitats.

En la sessió també van participar diversos dels agents de Mallorca Activa, que van poder compartir experiències del treball realitzat i establir llaços per a posar en marxa futurs projectes de col·laboració municipal.