Nous ajuts I-STARS per a pimes turístiques

Aquests nous ajuts a pimes turístiques volen impulsar la sostenibilitat i la innovació

I-STARS és un programa finançat per la Unió Europea, en col·laboració amb l’Acció de Turisme Sostenible Insular i el Programa del Mercat Únic. El programa té com a objectiu construir un ecosistema turístic més sostenible, innovador i resilient i impulsar nous ajuts a pimes turístiques. En aquesta notícia, t’expliquem com I-STARS obre una convocatòria especial per a les petites i mitjanes empreses (Pimes) turístiques que desitgin iniciar o continuar el seu camí cap a la sostenibilitat.

La Convocatòria de Pimes Turístiques I-STARS

A Espanya, 60 pimes tindran l’oportunitat d’accedir a formació en línia, amb l’objectiu de guanyar coneixements i eines relacionades amb la sostenibilitat adaptades a les seves empreses. A més, 25 d’aquestes empreses podran accedir a ajuts econòmics que poden arribar fins als 5.600 € per implementar solucions sostenibles en els seus negocis.

Requisits d’Inscripció

Per ser elegibles per a aquest programa, les empreses han de complir amb els següents requisits:

  • Ser una pime turística, amb els codis NACE pertinents.
  • Tenir almenys dos anys d’antiguitat com a empresa.
  • Tenir la seu social a Espanya, amb una prioritat especial en les illes.
  • Compromís de completar la formació entre gener i abril de 2024, i d’implementar els serveis entre maig de 2024 i juliol de 2025.
Detalls del Programa

El programa I-STARS ofereix una sèrie de beneficis per a les empreses participants, incloent-hi:

  • Formació: 6 cursos en línia, cada un d’ells amb una durada de 25 hores, sobre temes com l’ús eficient de l’energia, la gestió de l’aigua i la gestió de residus, entre altres.
  • Seguiment i monitoratge: Les empreses hauran de presentar informes semestrals i un informe final que avaluarà l’impacte de les seves accions en la sostenibilitat.
  • Ajuda econòmica: Les empreses poden rebre fins a 5.600 € per contractar els serveis d’un consultor oficial del programa, que les ajudarà a implementar les seves estratègies sostenibles.

Per accedir a tota la informació relacionada amb aquest programa, incloent-hi una llista de les empreses consultores que poden ajudar en aquest procés, et convidem a visitar el lloc web oficial de I-STARS.

Com Inscriure’s?

Si la teva empresa compleix amb els requisits i desitges participar en aquest programa, és essencial completar la inscripció a través del formulari.

Cal destacar que la convocatòria estarà oberta fins al 15 de novembre de 2023. Donat que les places són limitades, et recomanem que facis la teva inscripció com més aviat millor per assegurar-te de no perdre aquesta oportunitat.

A I-STARS, estan compromesos a ajudar les Pimes turístiques de Mallorca a créixer de manera sostenible i innovadora.