Presentació dels ajuts Next Generation a Montuïri

La jornada informativa sobre els ajuts Next Generation de la UE va comptar amb l’assistència d’una desena d’empreses de Montuïri

L’agent de Mallorca Activa, Sergi Cañellas, ha estat l’encarregat de presentar els nous ajuts Next Generation de la UE al teixit empresarial del municipi de Montuïri.

La jornada, que es va fer en format presencial a la sala de plens de l’ajuntament de Montuïri, va comptar amb una desena de representants del teixit empresarial montuïrer, que varen escoltar amb atenció tot el referent a aquests nous ajuts. Tots els ajuts estan dirigits a petites empreses i persones que treballen per compte propi.

Segona oportunitat

Aquests són uns ajuts per a una segona oportunitat dels treballadors i treballadores per compte propi. La intenció és facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital. Aquest ajut es vol centrar en aquells autònoms i autònomes que hagin iniciat en un primer moment la seva activitat empresarial i que, per determinades circumstàncies, s’hagin vist obligats a tancar.

Aquest ajut permetrà donar una altra oportunitat a aquestes persones per a poder tornar a emprendre gràcies a un impuls econòmic de 5.000 €.

Amb aquesta línia també es pretén aconseguir una transformació d’aquestes empreses, perquè desenvolupin la seva activitat de forma més verda o digital. Mitjançant la participació dels sol·licitants en jornades formatives en aquestes matèries ho podran assolir.

Ja es poden demanar aquests ajuts de segona oportunitat.

L’agent de Mallorca Activa, Sergi Cañellas, durant la seva intervenció.
Promoció de l’ocupació autònoma

El segon ajut Next Generation UE és per a subvencions per a promocionar l’ocupació autònoma i abordar el repte demogràfic. Es pretén, a més, facilitar la transformació productiva cap a una economia verda i digital, enfocada tant a persones desocupades que desitgin emprendre i iniciar una activitat per compte propi com per a aquells empresaris en actiu que vulguin realitzar un canvi d’activitat o crear noves línies de negoci.

En tots dos escenaris s’ofereix una ajuda econòmica de 5.000 € als sol·licitants. Igual que en l’ajut anterior, es pretén assolir una transformació d’aquestes empreses perquè facin la seva activitat de forma més verda o digital. En aquest sentit, serà important la participació dels sol·licitants en jornades formatives en aquestes matèries.

Ja es poden demanar aquests ajuts per emprendre o canviar d’activitat.

Kit digital

El tercer ajut Next Generation que es va explicar a Montuïri és el destinat a la digitalització de petites empreses. És el denominat Programa Kit Digital, en el qual s’ofereixen ajudes econòmiques denominades “bo digital” en funció del nombre de treballadors de l’empresa, canviables per productes/serveis de digitalització recollits en el catàleg de serveis i prestats pels agents digitalitzadors adherits a la convocatòria. La quantitat dels ajuts comprèn des de 2.000 € fins a 12.000 €, i ja s’ha obert el plaç de sol·licituds d’aquests ajuts.

A l’acte, al qual va assistir l’AODL del municipi, Joana Maria Rossinyol, també es va explicar què és Mallorca Activa i es va presentar el portal d’ajuts, així com el telèfon d’assessorament empresarial del municipi. Aquest telèfon és el 617 975 659.

Mallorca Activa és la nova plataforma digital del Consell de Mallorca adreçada als municipis de menys de 20.000 habitants. La seva principal funció és la dinamització i l’activació del teixit productiu de l’illa. Aquest objectiu s’aconseguirà mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l’emprenedoria i el creixement empresarial.

Imatge dels assistents a la presentació dels ajuts Next Generation a Montuïri.