Taller de ciberseguretat a Pollença: reforçant la seguretat digital de les pimes

L’experta Natalia Maroto dirigeix un nou taller de ciberseguretat a Pollença pensant en les pimes del municipi

Els experts de la Oficina Accelera Pime Rural (OAPR) Mallorca Activa van organitzar un taller de ciberseguretat a Pollença pensant en les pimes del municipi. Sota la direcció de l’expertesa de na Natalia Maroto, es van abordar els desafiaments actuals, les amenaces cibernètiques i com protegir millor les dades de les petites empreses.

Un taller fruit de la col·laboració local

Aquest taller de ciberseguretat a Pollença va ser tot un èxit amb la participació de tres empreses locals i una autònoma. Les empreses, Estils i Formes, Treballs Obres i Papereria Tot Útil, juntament amb la treballadora autònoma, van aprofitar al màxim aquesta oportunitat d’aprendre i protegir les seves dades.

La sessió es va realitzar a la sala de l’ajuntament al Port de Pollença, i va ser una jornada fructífera. Les empresàries van plantejar moltes preguntes i van marxar més que satisfetes. Les seves valoracions han estat increïblement positives, cosa que demostren l’èxit i la qualitat dels tallers digitals de l’OAPR Mallorca Activa.

Abordant temes actuals en ciberseguretat

El taller va abordar temes candents en el món de la ciberseguretat, sota la guia experta de na Natalia Maroto. Es va destacar el cas del hackeig a Air Europa, que va causar revolts en l’aviació, i el ciberatac a l’ajuntament de Palma de fa un any, que va fer tremolar les estructures governamentals. Aquestes situacions mostren com qualsevol organització pot ser víctima d’atacs cibernètics, independentment de la seva mida o àmbit.

A més a més, na Natalia Maroto va dur a terme una prova de contrasenyes. Les empresàries van posar a prova la seguretat de les seves contrasenyes i van descobrir quan temps podria trigar un robot en descodificar-les. Aquesta activitat pràctica va ajudar-les a comprendre millor els riscos i la importància de tenir contrasenyes segures en el món digital actual.

Protegeix el teu negoci

La ciberseguretat és una preocupació creixent per a totes les empreses i autònoms. Mantenir les dades i informació segures és fonamental en l’era digital. Amb tallers com aquest, organitzats per l’OAPR Mallorca Activa, tens l’oportunitat de millorar la teva preparació i defensa enfront de les amenaces cibernètiques.

Si no vas poder assistir a aquest taller, no et preocupis, ja que en tenim dos més programats:

Mantingues alerta per a futurs esdeveniments i oportunitats de formació en ciberseguretat, ja que aquesta és una àrea que continua evolucionant. La protecció del teu negoci i les teves dades són crucials per al teu èxit a llarg termini.

Aquest taller de ciberseguretat va ser un èxit rotund amb una participació activa i un contingut pràctic que els assistents segurament posaran en pràctica per protegir les seves empreses i les seves dades. La ciberseguretat és una qüestió seriosa, i estar ben informat i preparat pot fer la diferència en la defensa contra amenaces cibernètiques. Per a més notícies i recursos sobre ciberseguretat, no oblidis visitar l’agenda al nostre web, on trobaràs informació addicional i recursos per protegir el teu negoci.

Mallorca Activa és l’eina del Consell de Mallorca creada per impulsar accions de transformació digital i l’adopció de tecnologies digitals a les empreses. Pensada per i per a les empreses, l’emprenedoria i el teixit econòmic de l’illa, Mallorca Activa és la punta de llança de la transformació digital a Mallorca.

Continuem… 💪