L’Ajuntament d’Algaida posa en marxa ‘Camina Algaida’ per realçar l’entorn, la vida saludable i la mobilitat sostenible

S’han col·locat mapes de ‘Camina Algaida’ amb indrets destacats i informació de recorreguts i distàncies

L’Ajuntament d’Algaida ha posat en marxa el projecte ‘Camina Algaida’, una iniciativa que neix amb l’objectiu de realçar l’entorn del municipi, impulsar hàbits saludables i fomentar la mobilitat sostenible. De fet, aquesta iniciativa és una de les accions que inclou el pla de mobilitat sostenible d’Algaida.

‘Camina Algaida’ consisteix en uns mapes que han estat col·locats a punts estratègics del municipi en els quals es pot veure el traçat urbà del nucli, els indrets més destacats i de valor patrimonial i les distàncies que hi ha des de diferents indrets. El panell inclou un codi QR per tal que en tot moment els usuaris puguin saber en quin punt del recorregut o indret es troben.

Concretament, aquests plànols estan distribuïts entre els tres pàrquings públics: al de ses Escoles (carrer Tanqueta), al del carrer Antoni Maura i al de sa Serradora.
El regidor de Mobilitat i Accessibilitat de l’Ajuntament d’Algaida, Jaume Lliteras, explica que els plànols de “Camina Algaida” “són mapes sinòptics que recullen distàncies de recorreguts i la mitjana de temps”. D’aquesta manera “promovem l’hàbit de caminar i alhora realçam els diferents punts singulars del nostre poble, així com rutes saludables per a incentivar l’exercici físic gaudint de l’aire lliure i del nostre entorn”.

El regidor apunta, així mateix, que la iniciativa serveix també per fomentar el petit comerç: “Hem aprofitat la iniciativa per incentivar les compres a peu i passejar pels carrers gaudint de l’oferta comercial del poble”.

“‘Camina Algaida’ està basat també en els principis de l’Agenda 2030 de la Unió Europea, que promou i fomenta la mobilitat a peu en els municipis per tal de donar prioritat als vianants enfront dels vehicles”.

El disseny dels plànols han estat realitzats per l’empresa CINESI, redactora del pla de mobilitat sostenible d’Algaida.

La confecció i instal·lació dels panells han anat a càrrec de les empreses locals: Clip Disseny i Ferreria Ferragut d’Algaida.

Visita la nostra secció ‘Actualitat’ per conèixer més iniciatives municipals a Mallorca.